Формування математичних компетентностей засобами інформаційних технологій

Сучасна школа має бути спрямована на виховання особистості, яка здатна максимально розвивати і використовувати свої можливості, особистості, яка може самостійно розвиватися і самореалізовуватися. У сучасному світі необхідним є вміння використовувати для роботи з інформацією нові інформаційні технології. Комп’ютер проник у всі сфери життя людини і питання комп’ютерної грамотності кожного з нас є досить актуальним. Наявність знань та вмінь з інформаційних технологій стає базовою вимогою для випускника школи.

Для формування математичних компетентностей у сучасному світі важливу роль відіграють інформаційно-комунікаційні технології. У зв’язку з активним розвитком інформаційних технологій та їх впровадженням у різні сфери життя все більшої активності набуває формування інформаційної культури сучасних школярів. Інформаційні технології – з одного боку, це потужний інструмент для отримання дитиною найрізноманітнішої інформації, з іншого – ефективний засіб підвищення інтересу до навчання, а також мотивації, наочності, науковості тощо.

Необхідною і важливою наразі є розроб­ка методики формування математичних компетентностей учнів у процесі вивчення основних змістових ліній курсу математики.

Тому, обрана мною для дослідження тема «Формування математичних компетентностей  засобами інформаційно-комунікаційних технологій» є актуальною та необхідною.

Презентація досвіду роботи  завантажити

Упровадження досвіду спрямоване на визначення засобів і методів формування математичних компетентностей учнів шляхом використання інформаційних технологій при вивченні математики.

Залишити коментар